Roséwijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De wijn krijgt haar kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (de most) blijven dan bij de bereiding van rode wijn. Tijdens de traditionele vinificatie worden de druiven gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en schillen en sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder. Hoe langer de schillen en het sap contact hebben, des te donkerder wordt de kleur en des te krachtiger de smaak van de rosé. De beperkte hoeveelheid tannine in rosé maakt dat zij fris en licht is, maar toch met zekere stevigheid gedronken kan worden. Het is doorgaans verboden om een roséwijn te maken door rode en witte wijn te mengen. Dit geeft wellicht de kleur van rosé, maar nimmer de fruitige frisheid die zo kenmerkend is voor roséwijn. Binnen de Europese Unie mag alleen in de Champagnestreek rode wijn met witte wijn gemengd worden om er een rosé champagne van te maken.

 Rosé Pays d'Oc, Frankrijk - Marival
Levendige, uitgesproken sappige rosé met in zijn smaak niet alleen fruit van rode en citrusvruchten, maar ook subtiele schakeringen van kruiden en specerijen. ..
Tempranillo Rosé Vino de la Tierra Castilla, Spanje - Gran Sello
Veel fruit is kenmerkend voor deze rosé, gemaakt van de Tempranillo. Lichtvoetig met een mooie frisheid maakt dat deze rosé goed past bij gegrilde groente, salades en pasta. ..
Syrah Rosé IGP Pays d'Oc - La Croisade
Een goede rosé moet fruitig zijn - en dat is deze beslist. Zo geurt en smaakt deze droge, zacht frisse, ronde wijn naar peer en rijpe aardbeien. ..
Shiraz Cabernet Sauvignon Rosé Valle Central, Chili
Dit is een heerlijke rosé met een stevige smaak. Hij is pittig-fris met een volle smaak van aardbeien en frambozen. Heerlijk als aperitief of bij een salade. ..
Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4