Mousserende wijn, bubbeltjeswijn of schuimwijn is wijn waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen witte wijnen zijn, bestaan er ook mousserende varianten van roséwijn en rode wijn. Er is veel verschil in kwaliteit. Je kan een eenvoudige prosecco bijvoorbeeld niet vergelijken met een goede champagne. Ook de zoetheid kan variëren van droog tot zoet. Omdat de bakermat van mousserende wijn in Frankrijk ligt wordt de manier waarop de wijn haar bubbels krijgt in het Frans weergegeven.

Cava brut pink, BIO
Toch een beetje zomerzon in de winter? De Hola Cava’s in de herkenbare hippe flessen zijn een feestje in je glas. De warme Spaanse zon maakt deze wijn, toegankelijk en zacht van smaak, boordevol sappig fruit en 7 verfrissende bubbels. Brut Pink is ee..
Grande Cuvée Brut Limoux, Frankrijk - Antech
Zijn kwaliteit is exceptioneel, mede dankzij een drie jaar durende opvoeding in de koele Antech-kelders. Fijne belletjes, florale en fruitige elementen, een hint van honing en veel beschaving. ..
Crémant de Limoux Emotion Rosé , Frankrijk-Antech
Lichtrose van kleur met fijne mousse. Kersen en bessen domineren de smaak met hints van witte bloesem. Opwekkende mousserende wijn met een fijne zachte smaak. Heerlijk te combineren met visgerechten, sushi en sashimi, maar ook heerlijk als aperitief...
Blanquette de Limoux Cuvée Tradition , Frankrijk
Deze uit voornamelijk mauzac (met wat chardonnay en chenin blanc) bereide wijn heeft een feestelijke mousse, geurt naar bloesem en vruchten, en heeft een zachtfrisse smaak met nuances van verse druiven plus perzik en ander citrusfruit, samen met een ..
Canard-Duchêne Cuvée Léonie Green Biologische Champagne
Biologische champagne van Canard-Duchene. Gemaakt van biologische druiven en Ecocert-gecertificeerd. De ultieme champagne voor duurzame drinkers Over de Cuvée Léonie Green Deze champagne bestaat uit een assemblage van 50% Chardonnay, 40% Pinot ..
Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5